Από την έναρξη της δημιουργίας του το Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδης είχε ως όραμα να αποτελέσει χώρο ενημέρωσης και να ενισχύσει τον τομέα της εκπαίδευσης με τρόπο βιωματικό, έτσι ώστε η επίσκεψη στο μουσείο να γίνει μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία. Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών επισκέπτεται κάθε χρόνο το μουσείο συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται στους χώρους του.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου  σχεδιάστηκαν από ανθρώπους που έλαβαν υπόψη τους τις ανάγκες αλλά και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να προβληθεί η διαχρονική αξία της τέχνης του Ιακωβίδη στο μαθητικό κοινό με την παροχή των κατάλληλων ερεθισμάτων για τη θεώρηση του έργου του από διαφορετική οπτική γωνία.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη μέσα από ένα ψηφιακό ταξίδι στη ζωή και το έργο του ζωγράφου. Βασικές έννοιες παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά με τη βοήθεια των ψηφιακών εφαρμογών. Μέσα από θεματικές ενότητες και με τη χρήση της τεχνολογίας τα έργα ζωντανεύουν, αναλύονται, γίνονται πιο οικεία. Η επισήμανση σημαντικών στοιχείων πάνω στα έργα, ο συνδυασμός αφήγησης και γραφικών, ο διάλογος, η ενθάρρυνση της παρατηρητικότητας προάγουν την εκπαιδευτική διάσταση του μουσείου. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνεται και εικαστικό εργαστήριο για μαθητές πρωτοβάθμιας και προσχολικής ηλικίας, ενώ οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενημερωτική προβολή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργούν από Τετάρτη ως Παρασκευή και ώρες 10.30 – 12.00 και 12.00 – 13-30. Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη προσυνεννόηση με τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου για τον καθορισμό ημέρας και ώρας επίσκεψης μέσω τηλεφώνου (2253051128), φαξ (2253051195) ή ηλεκτρονικού μηνύματος ( \n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. \\"\">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Αριθμός ατόμων ανά πρόγραμμα: μία έως και δύο ομάδες ή σχολικά τμήματα (20-25 άτομα ανά ομάδα/ τμήμα)

 

Εκπαιδευτικοί οδηγοί

Το Ψηφιακό Μουσείο έχει δημιουργήσει τρεις οδηγούς για εκπαιδευτικούς της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σκοπό έχουν να προτείνουν τρόπους προσέγγισης μίας ενδεχόμενης επίσκεψης. Στα έντυπα υπάρχουν πληροφορίες τόσο για τη ζωή όσο και για το έργο του Ιακωβίδη, αλλά και προτεινόμενες δραστηριότητες για τους μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους.

 

 

\"\\"jac_edu\\"\"
     \"\\"\\"\" Προσχολική Εκπαίδευση
 \"\\"\\"\" Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
 \"\\"\\"\" Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Βρειτε μασ

Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης
Διεύθυνση: Χύδηρα, Λέσβος
Τηλ: +30 22530 51128 & 51195

[email protected]