Στις 16 Νοεμβρίου του 2009 έγινε, με μεγάλη επιτυχία στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, η πρώτη έκθεση ζωγραφικής μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Γεώργιος Ιακωβίδης. Ήταν οι μαθητές του διδακτικού έτους 2008-2009. Είχαν επισκεφθεί και ξεναγηθεί στο Μουσείο μας και είχαν παρακολουθήσει τα αντίστοιχα πολιτιστικά προγράμματα του Ιδρύματος μας. Η ίδια έκθεση παρουσίαζε επίσης τα καλύτερα έργα των μικρών μαθητών, που συμμετείχαν στο Εικαστικό Εργαστήριο του Ψηφιακού Μουσείου «Γ. Ιακωβίδης». Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λέσβου, σε συνεργασία με το Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» και το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ν. Γ. Παπαδημητρίου». Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο νομάρχης Λέσβου κ. Βογιατζής, η αντινομάρχης κ. Τζουβελεκάκη, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. κ. Κύριλλος, ο δήμαρχος Ερεσού –Άντισσας κ. Καρδαράς, καθώς και ανώτεροι εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, μεγάλος αριθμός γονέων, μαθητών και επισκεπτών.

 

Τον εναρκτήριο λόγο απηύθυνε ο Νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά του κ. Νικολάου Παπαδημητρίου στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Παράλληλα συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την δημιουργικότητα που επέδειξαν.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδημητρίου. Τόνισε την πολλαπλή αποδοχή που έτυχε το Μουσείο από την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού αλλά και το ευρύτερο κοινό. Υπογράμμισε τη σημασία του για την πολιτιστική και οικονομική ζωή της Λέσβου.

 

Τα πρώτα βραβεία και το χρηματικό έπαθλο πήραν το 7 ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης (με συντονίστρια την προϊσταμένη νηπιαγωγό κα Ε. Χατζηγιάννη) και το 1 ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης (με συντονιστή τον καθηγητή Εικαστικών κ Ν. Αναγνώστου). Χορηγός του χρηματικού επάθλου ήταν το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ν. Γ. Παπαδημητρίου». Ακολούθησε η βράβευση των 15 καλύτερων έργων μικρών ζωγράφων από τον γνωστό ζωγράφο, δάσκαλο και ένθερμο υποστηρικτή του Μουσείου κ. Δ. Καραπιπέρη, ο οποίος επιμελήθηκε την επιλογή τους. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση ιδίως στο μαθητικό κοινό. Ήτανε μία όμορφη βραδιά αφιερωμένη στην αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργικότητα, μα πάνω από όλα στους Λέσβιους μαθητές που αποτελούν τους άξιους συνεχιστές της πολιτιστικής μας παράδοσης.

 

Βρειτε μασ

Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης
Διεύθυνση: Χύδηρα, Λέσβος
Τηλ: +30 2106234286

[email protected]