Δημοσιεύσεις

aiolika_nea

Eπίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο "Γεώργιος Ιακωβίδης", στα Χίδηρα. οργάνωσε και πραγματοποίησε την Τετάρτη το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου με τη βοήθεια της Νομαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Μουσείο Ιακωβίδη

emprosnet

Επίσκεψη καθηγητών στο Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», στα Χίδηρα, οργάνωσε και πραγματοποίησε την Τετάρτη το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τις δυνατότητες του Μουσείου.

Διαβάστε περισσότερα: Καθηγητές στο ψηφιακό μουσείο Χιδήρων

dimokratis

Οι 36 οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, που βρίσκονταν στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του προγράμματος 'Προώθηση των Περιφερειών της Ελλάδας', συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Ερεσού ' Αντίσσης Σωτήρη Καρδαρά και άλλους τοπικούς φορείς, επισκέφθηκαν το Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης»

Διαβάστε περισσότερα: ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ι. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

aiolika_nea

Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκαν το Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» οι 36 οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, που βρέθηκαν στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση των Περιφερειών της Ελλάδας» συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης, Σωτήρη Καρδαρά, και εκπροσώπους άλλων τοπικών φορέων.

Διαβάστε περισσότερα: Οικονομία και πολιτισμός

emprosnet

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Άντισσας επισκέφθηκαν το ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης», στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει το μουσείο για το τρέχον σχολικό έτος.

Διαβάστε περισσότερα: Ψηφιακή περιήγηση στο έργο του Ιακωβίδη

athinaiko-praktorio

Έξω από το παραδοσιακό κτίριο στην γραφική πλατεία των Χυδήρων, ένα μικρό χωριό της Δυτικής Λέσβου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, για να τιμήσει το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Γεώργιο Ιακωβίδη που ξεκίνησε από εκεί. Και ταυτόχρονα για να τιμήσει το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» και τον πρόεδρό του Νίκο Παπαδημητρίου που δημιούργησε στη γενέτειρα του Ιακωβίδη, δημιουργού της Σχολής Καλών Τεχνών και της Εθνικής Πινακοθήκης, το πρώτο στην Ελλάδα ψηφιακό μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα: Μυτιλήνη - Ψηφιακό μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης»

dimokratis

Συγκινητική η παρουσία του δισέγγονου του μεγάλου ζωγράφου Μιχάλη Γ. Ιακωβίδη.

Το ψηφιακό Μουσείο αποτελεί προσομοίωση ενός πραγματικού Μουσείου με πολλαπλές λειτουργίες και δυνατότητες.

Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το ψηφιακό μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» στα Χύδηρα, που δημιούργησε το μορφωτικό και πολιτιστικό ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου». Πλήθος κόσμου, παρουσία εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών και άνθρωποι του πνεύματος, παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων.

Διαβάστε περισσότερα: Τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης»

eleutherotupia

Το πρώτο, εξ ολοκλήρου, ψηφιακό μουσείο Τέχνης έχει δημιουργηθεί στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο κορυφαίος Ελληνας εικαστικός Γεώργιος Ιακωβίδης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την περασμένη Κυριακή έξω από το κτίριο, στη δυτική Λέσβο, για να τιμήσει τον σπουδαίο Ελληνα ζωγράφο και ταυτόχρονα το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ιδρυμα «Νικόλαος Γ.Παπαδημητρίου», που δημιούργησε το πρωτοποριακό μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενα μουσείο χωρίς πίνακες

dimokratis

Εικαστική εμπειρία με σκοπό την απόλαυση και τη γνώση σ' έναν τόπο συνάντησης της τεχνολογίας με την τέχνη και μύησης των επισκεπτών κάθε ηλικίας στο έργο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου - Το «Ψηφιακό Μουσείο Γεωργίου Ιακωβίδη», πρόκειται φέτος να αποτελέσει τόπο συνάντησης της τεχνολογίας με την τέχνη και μύησης των επισκεπτών κάθε ηλικίας στο έργο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Γ. Ιακωβίδη (1853-1932).

Διαβάστε περισσότερα: Το ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδη

kathimerini_logo

Το αμφιθέατρο στο Μουσείο Μπενάκη, στην Κουμπάρη 1, έμοιαζε με ζωγραφικό πίνακα που ίσως θα έβαζε την υπογραφή του ο Γεώργιος Ιακωβίδης, εάν ζούσε στην εποχή μας... Μια αίσθηση χαράς, συγκίνησης και προσμονής πλανιόταν στον χώρο που έγινε, χθες το μεσημέρι, η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του πρώτου Ψηφιακού Μουσείου Τέχνης στην Ελλάδα που θα φέρνει το όνομα - σταθμό στην ελληνική ζωγραφική «Γεώργιος Ιακωβίδης».

Διαβάστε περισσότερα: Στα Χύδηρα της Λέσβου, το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» αποκτά βαθιές ρίζες...

Βρειτε μασ

Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης
Διεύθυνση: Χύδηρα, Λέσβος
Τηλ: +30 2106234286

[email protected]

nikopapalog