ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του « Μορφωτικού & Πολιτιστικού Ιδρύματος Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου » συνήλθε σήμερα εκτάκτως, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ιδρυτή και Προέδρου του «Ιδρύματος Ν.Γ. Παπαδημητρίου και Δημιουργού του «Ψηφιακού Μουσείου Γεώργιος Ιακωβίδης» στα Χύδηρα της Λέσβου, και ψηφίζει

να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα, να εκφραστούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, εκ μέρους του Ιδρύματος, να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στις ιστοσελίδες του «Ιδρύματος» και του « Μουσείου Ιακωβίδη» και να δημοσιευθεί το παρόν στην Εφημερίδα Καθημερινή και στον ημερήσιο Τύπο της Λέσβου.

Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνου, να κατατεθεί προσφορά στο Ίδρυμα Ν. Γ. Παπαδημητρίου για τον Σύλλογο Υποτρόφων.
Λογαριασμός 141/296117-20
GR2601101410000014129611720

Το μουσειο

museumΤο πρώτο ψηφιακό μουσείο τέχνης στην Ελλάδα σ' ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, τα Χύδηρα
Το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», στα Χύδηρα της Λέσβου, γενέτειρα του ζωγράφου, είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου Ψηφιακό Μουσείο Τέχνης στην Ελλάδα. Διαμορφωμένο σύμφωνα με ειδική μουσειολογική μελέτη βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύει πιστά τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης.
Περισσότερα...

Γεωργιος Ιακωβιδης

IakovidisΟ Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε στα Χύδηρα της Λέσβου το 1853. Υπήρξε μαθητής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο του το Νικηφόρο Λύτρα και στη συνέχεια μετέβη με υποτροφία στη Βαυαρική Ακαδημία των Καλών Τεχνών με δάσκαλούς του τον Gabriel Von Max, L. Löfftz και W. Lindenschmit. Πολύ γρήγορα διακρίνεται για το ταλέντο του τόσο στις σχολές που φοιτά όσο και σε διεθνείς εκθέσεις.
Περισσότερα...

Βρειτε μασ

Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης
Διεύθυνση: Χύδηρα, Λέσβος
Τηλ: +30 22530 51128 & 51195

[email protected]